Exporteren van vragen

Hoe importeer ik vragen vanuit qDNA in Respondus?

Zie deze video

Vanuit Respondus kunnen vragen naar allerlei toetssystemen worden doorgevoerd, o.a. Blackboard, Moodle, Canvas e.d.

Voor Moodle zou ook gebruik kunnen worden gemaakt van de Moodle Converter: Zie: http://vletools.com/

Hoe importeer ik vragen vanuit qDNA in Questionmark Perception?

Zie de video

Als ik vragen uitvoer naar Questionmark Perception, dan komen de vragen ‘lelijk’ over. Wat kan ik doen?

De uitvoer van vragen uit de qDNA tool volgt de officiële QTI XML mark-up language. Het blijkt dat Questionmark Perception niet goed omgaat met de paragraph tags <p></p>. Questionmark voegt aan elke regel nog een keer deze codes toe.

Om dit op te lossen opent u het gedownloade XML bestand uit de qDNA tool en opent dit met bijvoorbeeld het programma PSpad (http://www.pspad.com/en/). Eerst maakt u de html code netjes met PSPad:

html-clean-pspad

U verwijdert verwijderd vervolgens alle code die er uitziet als [<p> door [. Dan heeft u de begin <p>’s er uit gehaald. U moet daarnaast nog de codes </p>] of </p> ] vervangen door ].

delete-paragraphs

Als u dan de XML invoert ziet de opmaak er (bijna) normaal uit. Zie ook de video die laat zien hoe u vragen in Questionmark Perception kunt importeren.

Als ik vragen uitvoer naar Questionmark Perception, dan komen de plaatjes niet mee. Wat kan ik doen?

Een groot probleem van de IMS QTI import in Questionmark Perception is dat daarbij sowieso  geen plaatjes mee kunnen worden genomen. Deze plaatjes moeten dus handmatig worden toegevoegd.

Als ik formules invoer in de vragen, dan kan ik deze niet meer aanpassen na het opslaan. Is dat normaal?

Helaas is het zo dat er geen goede Open Source editor bestaat waarbij de mogelijkheid blijft bestaan om ingevoerde wiskundige vergelijkingen weer te kunnen bewerken. Er bestaan wel betaalde editors die dat kunnen. Omdat de qDNA tool een Open Source product is, kan er niet gekozen worden voor zo’n betaalde variant.

Een eenmaal ingevoerde wiskundige vergelijking kan dus niet bewerkt worden en er moet dan een nieuwe vergelijking worden ingevoerd.